duminică, 12 ianuarie 2014

Stupul vertical cu corp si magazin STAS Schite

Dorim sa va prezentam un model de stup foarte practic si raspandit in stupine, dar care nu se regaseste in cartile de specialitate.
Acesta valorifica modul de comportare al albinelor in conditii naturale si este perfect adaptat conditiilor climatice din tara noastra, avand ca rezultat o buna dezvoltare a lor, precum si recolte sporite de produse apicole.
Stupul se remarca prin simplitate, forma compacta, usurinta in exploatare si corespunde pe deplin cerintelor biologice ale albinelor. Principalul avantaj al acestuia il constituie faptul ca ramele de recolta se introduc doar in timpul sezonului de cules, astfel ca se obtine o miere extrem de curata si de foarta buna calitate. Iernarea se face pe rame mari, ceea ce permite albinelor sa formeze un ghem apropae sferic si sa aiba rezerve considerabile de miere, lucru deosebit de important. De asemenea corespunde normelor UE privind intretinerea familiilor de albine.
Pentru a permite circulatia materialului biologic s-a optat pentru elemente standardizate interschimbabile ale stupului vertical cu magazine, STAS 11383/80 si cele ale stupului multietaj STAS.

Niciun comentariu:

;