miercuri, 7 martie 2012

Tratamente cu miere de albine


Acneea

Acesta problema care ii macina pe tineri si batrani deopotriva poate fi inlaturata in doua saptamani cu ajutorul urmatorului remediu. Faceti o pasta ce consta din trei lingurite de miere si o lingurita de scortisoara. Aplicati pasta pe fata inanite de culcare si spalati-va cu apa curata in dimineata urmatoare.
sau Amestecati o jumatate de ceasca de apa calda cu 1/4 ligurite de sare. Utilizand un tampon demachiant, aplicati direct pe zona afectata. Mentineti presiunea cu ajutorul tamponului demachiant timp de cateva minute pentru a inmuia zona iritata. Cu ajutorul unui alt disc demachiant aplicati miere pe zona iritata timp de 10 minute, apoi indepartati-o cu ajutorul unui prosop uscat.

Alopecia(caderea parului)

Pentru cei care sufera de alopecie sau de pierderi severe ale parului se recomanda urmatorul tratament: se aplica pe pielea capului si pe firul de par o pasta formata din ulei de masline incalzit, o lingurita de miere si o lingurita de scortisoara; amestecul se mentine aproximativ 15 minute iar apoi se spala si se clateste parul cu apa calda.

Artrita

Artrita este una din multele boli care pot fi tratate cu ajutorul mierii. Astfel, sa ia o lingura de miere ce se amestaca cu doua linguri de apa calda la care se adauga un pic de scortisoara. Rezultatul este un fel de pasta maronie care va reduce considerabil durerile in cateva minute. Bolnavii suferinzi de artrita pot sa bea o ceasca cu apa calda, miere si scortisoara de doua ori pe zi- preferabil dimineata si seara. Se spune ca acest tratament urmat cu regularitate vindeca chiar si artrita cronica.

Colesterolul

Un nivel mult prea mare al colesterolului poate fi tratat cu ajutorul mierii. Astfel se amesteca doua lingurite de miere cu trei lingurite de scortisoara intr-o ceasca de ceai. Se spune ca acest amestec reducere cu aproximativ 10% nivelul colesterolului din singe intr-o perioada scurta de timp. Ca si in cazul artritei, consumul zilnic de miere reduce cantitatea de colesterol. Deasemenea consumul regulat de miere la micul dejun ajuta la prevenirea atacului de cord.

Dureri de stomac

In India si Japonia se spune ca mierea amestecata cu scortisoara ajuta la prevenirea durerilor de stomac, a ulcerului si a balonarii. Daca se consuma miere in amestec cu scortisoara inaite de masa, atunci pot fi usor digerate si cele mai grele mancaruri. Alt tratament pentru durerile de stomac consta in amestecarea unei lingurite de miere cu o jumatate de lingurita de suc de lamaie intr-un pahar de apa calda. Amestecul se bea pe stomacul gol.

Dureri de cap si migrene

Doua linguri de miere luate in timpul mesei previn migrenele si durerile de cap. Daca migrena s-a instalat deja, atunci se amesteca o lingurita de miere intr-un pahar cu apa calda pe jumatate plin. Procesul poate fi repetat dupa 20 de minute daca durerea persista.

Hipertensiunea

Pentru a trata aceasta afectiune se consuma de doua ori pe zi un amestec format din o lingurita de miere, chimion si suc de ghimbir. Cercetatorii au observat ca acest amestec scade tensiunea arteriala.

Indigesia

Mierea ajuta la transformarea fructozei in glucoza, asadar mierea este usor de digerat. Mierea imbunatateste modul de fuctionare a rinichilor si a intestinelor si este extrem de eficienta in combaterea tranzitului intestinal lent si a constipatiei. Astfel se poate consuma un amesteca ce consta din miere si otet de mere.

Intarirea imunitatii

Ca urmare a utilizarii constante a mierii, globulele albe se intaresc si drept urmare creste si rezistenta organismului la diverse boli si agenti patogeni. Mierea are si un continut ridicat de fier si drept urmare este extrem de eficienta in tratarea anemiei. Deasemenea faciliteaza circulatia sanguina si previne caderea parului.

Insomnia

O ceasca de lapte cald in care se adauga o lingurita de miere, reprezinta un excelent remediu impotriva insomniei. Trebuie mentionat ca acest tratament se aplica seara, inanite de culcare.

Infertilitatea

Este o problema care in antichitate era tratata cu ajutorul mierii. Era utilizata mai ales pentru a tratat infertilitatea la barbati. Impotenta poate fi tratata prin consumarea a doua linguri de miere inainte de culcare. Un pic de scortisoara adaugata la o lingurita de miere formeaza o pasta care daca este aplicata intreaga zi pe gingiile unei femei, o va ajuta pe aceasta sa conceapa un copil sanatos.

Osteoporoza

Este indicat ca dupa implinirea varstei de 50 de ani sa consumati zilnic o lingurita de miere pentru a preveni osteoporoza.

Oboseala cronica

Oboseala cronica poate fi tratata cu ajutorul mierii. O jumatate de lingurita de miere si un pic de scortisoara amestecate intr-un pahar cu apa si consumate dimineata si dupa-masa vor creste vitalitatea dvs. intr-o saptamana.

Paralizia

Mierea amestecate cu putin orez fiert este benefica pentru a tratat paralizia faciala partiala.

Pierderea auzului

Consumul regulat de praf de scortisoara amestecat cu o lingurita de miere ajuta la prevenirea pierderii auzului mai ales la batranete.

Pierderea greutatii

Pentru a slabi este necesar sa beti de doau ori pe zi, o data seara si o data dimineata cu o jumatate de ora inainte de micul dejun o ceasca de apa fierbinte in care ati amestecat miere si scortisoara. Se spune ca acest tratament i-a ajutat chiar si pe cei mai grasi pacienti prin faptul ca aceasta bautura nu permite grasimilor sa se acumuleze in corp.

Raceala

O lingurita de miere amestecata cu o patrime lingurita de scortisoara ajuta la tratarea tusei cronice si la curatirea sinusului. In acelasi scop puteti face un amestec de whiskey, miere si suc de lamaie.

Respiratia rau mirositoare

Respiratia proaspata poate fi obtinuta prin efectuarea in fiecare dimineata a unei gargare cu miere si scortisoara.

Niciun comentariu:

;