luni, 12 martie 2012

CURS DE TEHNOLOGIA CREŞTERII ŞI EXPLOATĂRII ALBINELOR - Vilcean Constantin


Fragment:
Datorita particularitatilor biologice specifice, albinele furnizeazaomului importante produse, cum sunt: mierea, ceara, polenul, pastura,laptisorul

, propolisul, veninul si apilarnilul, iar prin polenizareasuplimentara selectiv incrucisata a plantelor agricole entomofile,insemnate sporuri de productie si de calitate superioara.
Mierea
reprezinta un aliment deosebit de placut, hranitor, cumare valoare biologica si calorica (3150 kcal). Tocmai de aceea, miereaera folosita de atletii greci inainte de a intra in arena olimpica, iar astazi serecomanda alpinistilor, sportivilor, intrand totodata si in retetele culinareale cosmonautilor. Mierea este un produs usor asimilabil, intrucat albinele prin procesul biochimic de invertire au transformat zaharoza in cei doicomponenti ai sai, in glucoza si fructoza, astfel ca ea este practic digerata.Datorita continutului sau in inhibina, mierea prezinta reale proprietati bactericide. Ea s-a folosit de romani pentru conservareavanatului in stare cruda, cat si la imbalsamare. Si azi se foloseste inafectiuni pulmonare, cardiace, gastrice, hepatice, cutanate, oculare,tratarea nevrozelor etc


Niciun comentariu:

;