luni, 12 martie 2012

APICULTURA ECOLOGICĂ ŞI PRODUCEREA APICOLĂ PURĂ

Fragment:
Complexul integral de factoriecologici ai mediului ambiant, abioti-ci – lumina, umiditatea, concentraţiaoxigenului şi bioxidului de carbon,câmpul magnetic şi electric, ioniza-rea etc. şi a celor biotici – prezenţamicrofloreidăunătoareşiparaziţilor,modifică în mare măsură starea funcţională, dezvoltarea şi productivitateafamiliei de albine [4,8]. Direcţia nouăîn biomedicină, sanocreatologia, pre-vede utilizarea în alimentarea sano-creatologică [7] a produselor ecologic pure şi realizarea ei depinde, în maremăsură, şi de organizarea apiculturiiecologice – furnizorul apiproduselor ecologic pure.
Organizarea apiculturii ecologiceşi obţinerii apiproduselor ecologic pure sunt nişte probleme foarte difici-le. Soluţionarea problemelor respec-tive constă în determinarea factorilor ce condiţionează poluarea mediuluiambiant cu substanţe nocive toxiceale deşeurilor de producere, transpor-tului, gospodăriilor comunale, sub-stanţe chimice toxice în agriculturăcontra vătămătorilor şi buruienilor etc. Totuşi, în ultimii douăzeci de ani,în ţările occidentale, începând cu anii80 ai secolului trecut, în mod echitabila început să se pună accentul pe pro- blema obţinerii produselor agricoleecologic pure, totodată, şi a produse-lor apicole. Referitor la această ches-tiune, a fost elaborat şi un regulamentde cerinţe minime standard.
Tendinţa generală a intensificăriigospodăriei rurale n-a ocolit nici ra-mura apiculturii

Niciun comentariu:

;